Kestävä kehitys käsityön opetuksessa — uusi tehtäväpaketti julkaistu!

15.8.2024

Biologian ja maantieteen opettajien liitto julkaisi elokuun alussa 2024 uuden laajan opetusmateriaalin, jossa kestävää kehitystä käsitellään 12 eri oppiaineen näkökulmasta. Mukana ovat käsityö,  terveystieto, biologia, elämänkatsomustieto, fysiikka, kemia, kotitalous, kuvataide, maantiede, uskonto, yhteiskuntaoppi sekä äidinkieli ja kirjallisuus. Materiaalit on toteutettu ulkoministeriön tuella lukuisten opettajien, järjestöjen ja muiden toimijoiden yhteistyönä.

Käsityön tehtäväpaketti sisältää 30 tekstiilityön ja teknisen työn opetukseen soveltuvaa monipuolista tehtävää. Kestävää kehitystä käsitellään tehtävissä mm. seuraavista näkökulmista: kestävä käsityöprosessi, muotoilu, huolto ja korjaaminen, ylikulutus, kuluttajataidot, tuotteiden elinkaari, viherpesu ja käsityöllä vaikuttaminen.

Tutustu terveystiedon avoimeen ja maksuttomaan opetusmateriaaliin videoluennon avulla tai selailemalla materiaalia itsenäisesti Toivoa ja toimintaa -verkkosivustolla: https://toivoajatoimintaa.fi/kasityo/. Muiden oppiaineiden materiaaleihin pääset tutustumaan täällä: https://toivoajatoimintaa.fi/oppiaineet/